onsdag 20 april 2011

spenatpasta för typ 100 pers

Jag gör alltid alldeles för mycket mat, speciellt om jag ska laga till många personer, det är så svårt att räkna ut liksom. Och bättre med för mycket än för lite, eller hur?
Jag fyllde ju år för en vecka sen ungefär och hade middag, vi var åtta pers men det blev så sjukt mycket mat över att det skulle nog räcka till hundra ungefär. Den här pastan är ungefär det bästa man kan laga för många eftersom det går superfort och är assvårt att misslyckas med!

så börja med att handla typ det här:
4 paket feta
4 creme fraiche à 2,5 dl
400g spenat (färsk)
4-5 klyftor vitlök
900g pasta, spaghetti förslagsvis.

(Vill du göra det här för en mindre crowd - typ 3 personer - ta en liten påse spenat, en creme fraiche, en feta och en klyfta vitlök.)


Börja med att sätta på pastavatten och salta ordentligt.

Skala och hacka vitlök och stek i en stor panna med höga kanter.

Skölj av spenaten och om det är väldigt stora blad kan du gå loss emd en kniv på dem. Det set väldigt mycket ut men krymper jättemycket.


Och släng ner i pannan med vitlöken.


När spenaten har krympt tillräckligt kan du röra ner fetan (skär/smula den i mindre bitar först) och rör tills den har smält. Ha till sist i creme fraichen och peppra ordentligt.


När pastan är klar häller du av vattnet och rör ner det i såsen.

klart!

1 kommentar:

  1. om.. nom... nomm......... hehe. tänkte just på att i slutet står det "upplagt av elina", som om den vet att du lägger upp det. på tallrikar.

    SvaraRadera